środa, 28 stycznia 2015

Pasta z wątróbek z dorsza

Jedliście kiedyś wątróbki z dorsza w sosie własnym? :) Ja osobiście uwielbiam robić z nich pastę, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników, na kanapki czy do placków  :D Wątróbki są bardzo delikatne zarówno w smaku jak również ich tekstura jest hmm taka delikatna, kremowa można powiedzieć :)


Składniki:
1 puszka wątróbek z dorsza w sosie własnym
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 średnia cebula
pieprz
szczypiorek
opcjonalnie: kilka zielonych papryczek chili z zalewy

Wykonanie:
1. Cebule obieramy i kroimy, szczypiorek siekamy
2. Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy na kremową pastę

Czasami mam ochotę na coś do pochrupania :) Wtedy świetnie sprawdza się tak przygotowana pasta podana z selerem naciowym :D To warzywo albo się kocha albo nienawidzi, ja jestem jego fanką ;)  Ma on mnóstwo witamin i minerałów, które zbawiennie wpływają na organizm człowieka.

Podstawowe zalety selera naciowego:
- świetnie radzi sobie z wymiataniem toksyn z organizmu
- usuwa szkodliwe produkty przemiany materii
- przyspiesza trawienie
- pomaga przy zaparciach
- jest tak mało kaloryczny, że aż grzech go nie jeść :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz